08 aug 2022

Seizoenarbeider Cas op de Wiedcamping

Inmiddels is de wereld weer (bijna) terug naar normaal. De festivals gaan weer door, de kroegen zijn weer open en zijn banen in overvloed. Bij de Seizoenarbeiders koppelen we niet alleen harde werkers aan de boer, maar zijn we ook op een missie. De missie om de kloof tussen boer en burger te verkleinen. En hoe doe je dit beter dan door de stad naar het platteland te halen om mee te werken op het land. Zo kwam Cas bij de Wiedcamping terecht.

 

De seizoenarbeider

Cas woont in Amsterdam en werkte tot voor kort als data-analist. Hier was hij de hele dag met zijn hoofd aan het werk, na een tijdje was het tijd voor iets anders. De behoefte naar fysiek werk groeide. Werk waarbij hij even uit zijn hoofd kon (en op het land). Cas is zelfs zo toe aan wat anders dat hij overweegt om helemaal over te stappen naar de agrarische sector.

 

’’ Een goede passie over en visie op duurzame landbouw is een belangrijk zaadje dat gepland moet worden.‘’

 

Waarom heb je je aangemeld voor de Wiedcamping?

Ik was gestopt met werken, mentaal werd het te zwaar zoveel achter mijn computer en veel thuis werken. Ik had behoefte aan buiten zijn, fysiek bezig te zijn, nieuwe mensen te kennen en vooral om ook veel te leren over boeren. Ik wilde even een week er echt uit zijn. Niet te veel nadenken en gewoon doen.

 

Wat heeft deze week je opgeleverd?

Potentieel nog veel meer dan ik me nu besef, omdat ik misschien wel een heel nieuw pad in ga slaan. Maar daarnaast ben even wat meer in een fijn ritme gekomen. Ik voelde me erna goed en geïnspireerd door de passie van de boer en zijn werknemers. Ik heb zoveel geleerd van deze inspirerende mensen, over de gang van zaken op een boerderij, onkruid wieden, de dingen waar je tegenaan loopt als je biologisch wil verbouwen. Ik heb ook echt wel meer waardering gekregen voor biologische boeren.

 

Hoe heb je het werken op het land ervaren?

Wel echt chill. Vooral de vroege ochtenden tussen de pompoenen waar je zon zag opkomen. Dat was ook echt wel lekker. Het wiedbed had ook wel wat, ik ben positief!

 

Wat vond je het leukst?

Ja wat ik al vertelde. Dat je ’s ochtends het land op gaat, onkruid wieden tussen de pompoenen terwijl de zon op komt. Dat deed me echt veel.

 

Zou je de camping aanraden?

Ja, dat heb ik zelfs al gedaan! Vooral omdat het een goede combi is tussen werken, chillen en leren over dingen waar ik maar ook mijn vrienden nog te weinig over weten. Daarom kan het niet anders dan dat het een succes wordt bij de mensen aan wie ik het nu aanraad.

 

Doe je mee?

Meld je aan als Seizoenarbeider of als boer en ga met ons aan de slag om het eten naar je bord te brengen.