05 mei 2023

Seizoen 2023 gaat van start!

Het nieuwe seizoen is begonnen! De zon is (eindelijk) gaan schijnen en de akkers worden ingezaaid. Deze zomer zijn onze Nederlandse boeren weer op zoek naar harde werkers die de handen uit de mouwen gaan steken! Wil jij er even tussenuit? Heb je zin om met je handen te werken? Of ben je benieuwd hoe het er nou écht aan toe gaat op een boerenbedrijf? Meld je dan aan als Seizoenarbeider! Je komt te werken bij de boer, eet en kampeert op de boerderij, je leert over voedselproductie en je leert nieuwe mensen kennen. En uiteraard krijg je je werk-week uitbetaald!

 

Gezellig kamperen op de boerderij

In juni en augustus organiseert De Seizoenarbeiders meerdere campings bij verschillende boerenbedrijven. Als Seizoenarbeider neem je je eigen tentje mee en kampeer je bij de boer. Gezellig met elkaar! Een chefkok zorgt elke dag voor je ontbijt, je lunch en avondeten. ’s Avonds maken we een kampvuurtje, spelen we een spelletje of maken we muziek (neem je gitaar mee!). We bezoeken boeren uit de buurt, kijken een inspirerende film of gaan zwemmen. Je arriveert op zondag, dan maken we kennis met elkaar. Op vrijdag wordt de werkweek afgesloten met een goed feest met alle Seizoenarbeiders, de boeren en buurtbewoners.

 

Voor iedereen

Ieder jaar hebben Nederlandse boeren veel werkers nodig om onkruid te wieden, fruit te plukken en oogst van het land te halen. Denk aan rode kool of pompoenen. Platform De Seizoenarbeiders koppelt mensen zoals jij aan Nederlandse boeren waar dit werk gedaan moet worden. Twee vliegen in één klap dus! Heb jij interesse in duurzame voedselproductie of biodiversiteit? Werk je veel achter je laptop en wil je wel eens met je handen in de aarde? Lijkt het je leuk om eens totaal iets anders te gaan doen? Nieuwe mensen te leren kennen? Een gezellige werkvakantie te hebben én te leren over landbouw? Dan is Seizoenarbeider worden echt iets voor jou! We kunnen je beloven dat het een onvergetelijke ervaring wordt! Het is een fantastisch gevoel om met een groep mensen samen te werken aan een grote klus en deze met elkaar te klaren. Iedereen kan Seizoenarbeider worden, maar weet dat het boerenwerk vraagt om concentratie, behendigheid en een super goede fysieke conditie.

 

Vierde editie De Seizoenarbeiders

Platform De Seizoenarbeiders gaat dit jaar alweer haar vierde editie tegemoet! Boeren en Seizoenarbeiders uit eerdere jaren geven aan dat er echt een verbinding ontstaat tijdens de werk- en kampeerweken. Verbinding tussen boer en burger, maar ook tussen consument en voedsel. “Ik zag ‘mijn ui’ bij de Appie liggen, ik heb me nooit beseft dat er zoveel aandacht en tijd in één ui zit. Als Seizoenarbeider ontstaat er waardering voor het harde werk dat gedaan wordt door boeren om onze voedselvoorziening en economie draaiende te houden.”

 

Doe je mee?

Meld je aan als Seizoenarbeider of als boer en ga met ons aan de slag om het eten naar je bord te brengen.