
Over ons
Werken bij de boer, is dat leuk?
We gaan het niet mooier maken dan het is. Werken bij de boer is vaak fysiek inspannend, soms eentonig en vraagt om concentratie en behendigheid. Maar het is waardevol werk. Je bent actief in een team, je werkt in de buitenlucht en je draagt bij aan onze voedselvoorziening. We kunnen je beloven dat het een onvergetelijke ervaring wordt! Het is een fantastisch gevoel om met een groep mensen samen te werken aan een grote klus en deze met elkaar te klaren.
Maar hoe leuk of zwaar het werk precies is, dat kun je beter aan onze Seizoenarbeiders van eerdere edities vragen!
Lees de interviews:
Lisa & Mara: “We dachten: ‘Prima, dan maar een werkvakantie in eigen land!’”
Eelke: “Je wereld wordt even heel klein, maar je leert enorm veel”
Rokus: “Ja, het werk is best eentonig, maar daardoor kom je wel in een soort van zenmodus terecht”
Jaap: “Uiteindelijk heb ik toch een grote behoefte om bezig te zijn, het liefst met andere mensen”
Dit schreef de pers over ons
‘Gratis slapen? Dan wel onkruid wieden!’ NOS >
‘Ik kreeg de kans om dit te doen en ik heb eigenlijk niet getwijfeld. Ik word hier enorm zen van.’ Omroep Flevoland >
‘Seizoenarbeiders start dit seizoen met Wiedcamping.’ Ekoland >
Biologische boeren bieden een uitweg uit de verveling. ‘Ik miste ritme en begon me een lapzwans te voelen tussen mijn – overigens weinig jaloersmakende – videocallende huisgenoten.’ De Volkskrant >
‘Fijn om weer aan het werk te zijn.’ RTL Nieuws >
‘Zinvol werk is het zeker. En het biedt de veldwerkers – als het meezit – toch een festivalachtige moddersfeer.’ Trouw >
‘Alle grote zomerevenementen, van de Gay Pride tot Pinkpop en Lowlands, zijn afgelast. Wat wel kan: het knippen van groene asperges bij een aspergekweker, het verzuivelen bij een kaasboerderij en het wieden bij akkerbouwers.’ Nieuwe Oogst >
Doe je mee?
Meld je aan als Seizoenarbeider of als boer en ga met ons aan de slag om het eten naar je bord te brengen.