06 jun 2023

OPROEP: FARMING IN RESIDENCE

WIJ ZOEKEN EEN FARMING ARTIST IN RESIDENCE

De Seizoenarbeiders nodigt een kunstenaar uit op de boerderij om 4 weken te wonen en deels mee te werken op het land; het boerenleven te ervaren en daardoor inspiratie te krijgen om een werk te maken over zijn/haar/hen visie op de arbeid in de landbouw. De start is medio augustus. 

In de agrarische sector wordt er al jaren gewerkt aan een toekomstbestendige landbouw, maar in het landbouwsysteem van nu lopen we tegen grenzen aan. Er zijn vele uitdagingen: klimaat, financieel, bodemvruchtbaarheid, arbeid en politiek om een paar te noemen.

Wij als De Seizoenarbeiders zetten ons in om stad en platteland, boer en burger meer met elkaar te verbinden. Door het mogelijk te maken om makkelijker bij de boer te werken met de wied en oogst campings die we organiseren en het verhaal te vertellen van wat er speelt op het platteland. 

Vanuit deze missie zien we ook een grote meerwaarde om ook kunst, cultuur en landbouw meer te verbinden. Daarom “Farming Artist in Residence”.

Praktisch
Je werkt 4 weken bij een akkerbouwer, waar je een woonruimte krijgt en betaald voor de uren die je meewerkt (€ 17,00 per uur). Daarnaast werk jij aan jouw project over de landbouw. De starttijd is medio augustus, maar dat is in overleg. 

De boerderij staat in in de polder van Flevoland. Je werkt mee met het team in de oogst, wieden en alle werkzaamheden die daarbij komen kijken. Verwacht: leven met het seizoen, in de buitenlucht en veel fysiek werk 

Voor de presentatie van jouw ‘eindproduct’ is een budget beschikbaar voor de ontwikkeling ervan. Dit willen we graag presenteren op een toffe locatie in overleg. 

Jij, Farming Artist in Residence:
– bent een creatief persoon, kunstenaar, artiest of alles dat daar tussen valt.
– hebt affiniteit met landbouw, voedsel of voedselzekerheid.
– bent beschikbaar voor 4 weken vanaf medio augustus.
– bent leergierig.

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons direct een mail. Dan zullen we daarna contact met je opnemen. De deadline voor het aanmelden is 14 juli!

Doe je mee?

Meld je aan als Seizoenarbeider of als boer en ga met ons aan de slag om het eten naar je bord te brengen.